Geupload bestand

Gebieden

Gebieden

Als je je als ondernemer of bedrijf wil vestigen in Deventer, is het fijn om te weten welke opties er zijn. Zo kun je bepalen of je juist wél op een locatie wil zitten met soortgelijke bedrijvigheid, of dat je je liever onderscheidt door de 'eigenwijze' eend in de bijt te zijn. Wij lichten daarom hieronder een aantal locaties voor je uit. 

De Kennisas Deventer

De kennisindustrie in Deventer is goed vertegenwoordigd. In de afgelopen dertig jaar hebben steeds meer bedrijven uit deze sector hun thuisbasis gevonden in onze stad. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat er een nieuw innovatiedistrict is ontstaan, genaamd De Kennisas van Deventer. Een inspirerend vestigingsklimaat voor startups en scale ups, maar waar tevens een groot aantal kennisintensieve bedrijven zoals ingenieursbureaus, softwarebedrijven en hightech productiebedrijven zich al hebben gevestigd.

Het is een gebied dat zich kenmerkt door innovatie en kennisdeling en waar een toffe mix van wonen, werken en ontspannen is ontstaan. Zo kun je er naar inspirerende voorstellingen in de Schouwburg of naar het pop-up podium van het Burgerweeshuis, haal je een gezond broodje of een koffie to go bij één van de hippe cafés en restaurants of pak je even een halfpipe bij Burnside tijdens je pauze. Want wie wil ondernemen anno 2020 weet dat de 9-5 baan van de twintigste eeuw nu écht verleden tijd is.

De Kennisas is opgebouwd uit verschillende deelgebieden die elk hun eigen sfeer en unieke kenmerken hebben. De deelgebieden die samen de Kennisas vormen zijn:

  • Stadscampus De Kien;
  • Bergweide 3: Roto Smeets locatie;
  • Bergweide 4: Port of Deventer;
  • Het Havenkwartier;
  • De Gasfabriek;
  • S/PARK;
  • Bergweide 5;
  • Kloosterlanden.

Hieronder lichten we eerst Stadscampus De Kien, De Gasfabriek en S/PARK uit. De andere gebieden zijn terug te vinden onder bedrijventerreinen.

Bedrijventerreinen

Deventer beschikt over zeven bedrijventerreinen, ieder met unieke speerpunten en een eigen karakter. Verken hieronder de verschillen en laat je inspiren door de mooie bedrijven die er al zijn neergestreken.

Multifunctioneel stadscentrum

In het centrum van Deventer wordt historie met toekomst verbonden. Op bijzondere erfgoedlocaties ontpoppen inspirerende initiatieven en deze krijgen de ruimte om te experimenteren en te groeien. De authentieke kleine straatjes met verrassende winkeltjes en de mooie stadspleinen zijn voor horeca en retail ondernemers de perfecte uitvalsbasis. Maar ook de zakelijke dienstverlening doet het hier goed. Het is een plek waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. Een multifunctioneel centrum dat verrast.