Geupload bestand

ICT / GEO data

ICT / GEO data

Van plan om een onderneming in de ICT te starten of ben je opzoek naar mogelijkheden om je bedrijf te vestigen? Dan zit je in Deventer goed! Deventer is de thuisbasis van zo’n 2.300 kennisintensieve bedrijven, zoals ingenieursbureaus, softwarebedrijven en high tech IT-bedrijven. Meer dan 20% van de Deventer beroepsbevolking werkt in de ICT. Met grote, impactvolle bedrijven als Topicus tot kleinere bedrijven zoals MapGear is de ICT sector in Deventer goed vertegenwoordigd. Maar waarom zitten al deze bedrijven in Deventer? 

Deventer biedt Talent! Hierbij helpt de korte reisafstand tot Twente, met haar gerenommeerde universitaire studies op gebied van High Tech en ICT. Daarnaast levert Deventer zelf ook talent, met een vestiging van Saxion Hogescholen en Aventus heeft Deventer de onderwijsinstellingen in huis om talent aan te leveren. Deze onderwijsinstellingen richten haar opleidingen en onderzoeklectoraten in op de ICT. Zo wordt er momenteel door Saxion gewerkt aan een nieuwe masteropleiding op het gebied van software engineering, daarvoor wordt dit jaar al gestart met ICT masterclasses, wat moet resulteren in een geaccrediteerde master ICT opleiding in 2023.

Verder is de Gemeente Deventer bezig met de ontwikkeling van stadscampus "De Kien". De Kien wordt een regionale Tech en ICT hub. Binnen de Kien werken bedrijven en scholen samen om elkaar te helpen en te inspireren om niet voor de hand liggende oplossingen te bedenken voor maatschappelijke opgaven. De Kien is een gebied waar onconventionele doeners elkaar treffen.

Foto: MapGear

…in de Spotlight!

Tijdlab

"Tijdlab maakt tijdreizen een beetje mogelijk". Thomas Verhoeven (rechts) is één van de oprichters van Tijdlab waar nieuwe technieken gebruikt worden om oude tijden tot leven te wekken. Zo maken ze hologrammen, 3D-presentaties, virtual Reality- en Augmented Realtily op basis van wetenschappelijke gegevens. "Op deze manier leer je niet alleen iets over een tijd, je beleeft hem ook", aldus Thomas. Het bedrijf is constant in ontwikkeling en moet mee met de techniek. Dit is iets waar Thomas erg enthousiast van wordt.