Modern en ruim van opzet, gunstig gelegen aan de A1: Handelspark De Weteringen is de ideale locatie voor bedrijven, die gezien willen worden. Handelspark De Weteringen was het jongste bedrijventerrein in Deventer. Ruim 65 bedrijven zijn hier gevestigd. Sinds april 2004 is er een ondernemersvereniging actief, die inmiddels is gefuseerd met de overige bedrijventerreinen. Gezamenlijk zijn hier 30 bedrijven aangesloten als lid. Bedrijventerrein de Weteringen is sinds februari 2007 in het bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen.

Weteringen

Hoe het nu is...

Aangelegd in 1990 was De Weteringen het jongste bedrijventerrein in Deventer. Het terrein is ruim opgezet en heeft een eigen op-/afrit aan de A1, waarlangs ook zichtlocaties zijn. Een lusvormige weg over het terrein maakt het zeer overzichtelijk. Ideaal voor automobielbedrijven en zakelijke dienstverleners. Daarnaast vinden we hier ook enkele grootschalige productiebedrijven (verpakking, food), bouw, logistiek, grafimedia, techniek en groothandel.

Cijfers en meer

Speerpunt Direct aan de A1
Oppervlakte 23 ha
Milieucategorie 2-3
Bedrijven 115+
Pt-Ft personeel 1250+
Kavels Beperkt
Zichtlocaties Ja
Watergebonden Nee

Zij zitten er al!

Typisch de Weteringen

De Weteringen is een modern bedrijventerrein met een ruime opzet en aansprekende architectuur. Door de ligging aan de A1 en de mainport naar het achterland van Deventer heeft het terrein veel goede zichtlocaties. De Weteringen is een zeer compleet bedrijventerrein met cameratoezicht en parkmanagement. Aan de entree van het terrein zijn een Wereldrestaurant, verschillende autodealers en ook een bedrijfswagendealer te vinden.

Beschikbaarheid?

Voor actuele beschikbaarheid op dit bedrijventerrein verwijzen wij graag naar de bedrijfsmakelaars.

Toekomstprofiel

Ook in 2030 is De Weteringen de snelweglocatie voor hoogwaardige bedrijvigheid en (groot)handel. Het terrein onderscheidt zich door haar mix van klein- en grootschaligheid, stedenbouwkundige opzet (buitenring met middenterrein). Door de grote diversiteit van bedrijven zijn er bijzondere samenwerkingen ontstaan.

Zo vinden we op Handelspark De Wetering complete ketens van bedrijven in één aansluitend gebied. Dit zorgt voor korte en duurzame (transport)lijnen (hoogwaardige maakindustrie naast grondstoffen- en onderdelenleverancier, serviceorganisatie en ICT-ondersteuner). Dit is geheel in lijn met de toenemende hang naar “Nearshoring” (haal zo veel mogelijk van dichtbij).

Verschillende vervoersmodaliteiten functioneren veilig naast elkaar. Het bedrijventerrein is meer geïntegreerd met de groene ruimte er omheen, met de naburige sportaccommodaties en werkt samen met de omliggende wijken (arbeidspotentieel).

Contact

Bedrijvenparkmanagement | Postbus 635 | 7400 AP Deventer
Parkmanager: Mark van Mast | T 06-10983746 | m.vanmast@pmdeventer.nl
Bedrijvenloket gemeente Deventer: Theo van Raaij en Marthijn Koorenhof | gemeentelijk accountmanager | 0570 – 69 51 86 | accountmanagement@deventer.nl