Geupload bestand

Havenkwartier

Een broeinest van creatief ondernemerschap. Dat is het Havenkwartier in Deventer. Op dit voormalige haventerrein ontwikkelt zich een inspirerende hotspot voor kennis, kunst, creativiteit en innovatie. Op loopafstand van het historische centrum vinden we het Havenkwartier. Een voormalig haventerrein dat opnieuw wordt ontwikkeld. Oude loodsen ondergaan een metamorfose tot creatieve broedplaats voor ondernemende en creatieve mensen. De combinatie van wonen en werken op het westelijke deel, aantrekkelijke horeca en de unieke uitstraling maken het Havenkwartier tot een gewilde plek.

Fotocredit: Havenkwartier

Havenkwartier Deventer

Hoe het nu is...

Het Havenkwartier ligt op loopafstand van het stadscentrum en tegelijk aan de hoofdas naar de A1. Dit voormalig havengebied wordt volledig opnieuw ontwikkeld. Zo ontstaat een broeinest voor kennis en creativiteit, innovatie en inspiratie. Geen wonder dat deze creatieve hotspot bijzondere ondernemers aantrekt, zoals het Kunstenlab, bedrijfsverzamelgebouwen voor creatieve en technische dienstverleners, adviseurs en theatermakers. Bovendien biedt het Havenkwartier ruimte voor evenementen en nieuwe horeca.

Cijfers en meer

Speerpunt Creatieve hotspot
Oppervlakte 13 ha
Milieucategorie 1-3
Bedrijven  90+
Pt-Ft personeel 400+
Kavels woon-werk Ja
Zichtlocaties Ja
Watergebonden Mogelijk

 

…in de Spotlight!

Burnside

Hij was jong, ambitieus én verliefd. Dat laatste zorgde ervoor dat Herm Golbach zijn geboortedorp verruilde voor Deventer. De eerste twee zorgden voor een nieuwe wind in de stad. Letterlijk. 

'Nu de eerste havenarm uitontwikkeld is, is het tijd voor de tweede arm. Wat mij betreft houden we die authentiek. Ruig, creatief, net niet af zeg maar. Elke stad heeft een plekje nodig waar ondernemers nog echt kunnen pionieren. Een stadstrandje met lekker barretje waar je nooit meer weg wilt gaan. Reuring tijdens en na een drukke werkweek. Creatieven die elkaar kunnen ontmoeten en aansteken om nog meer moois te maken. Daar is hier nog ruimte voor. Ik hoop dat dat zo blijft…’